DE KAMER HIERNAAST

Een nauwkeurige studie naar verlangen in klanken. Een voorstelling als een alledaagse ontmoeting die escaleert.
2012

componist: Diego Soifer
regisseur: Tatiana Pratley

Première: 7 december 2012Een jonge man en een jonge vrouw. Gescheiden door een dunne wand.
Ze hebben elkaar nooit gezien. Wat hen bindt, zijn de intieme geluiden die ze van elkaar horen. De momenten waarop hun dagelijkse routines elkaar kruisen. Het verlangen om bij elkaar te zijn groeit met iedere stilte. En langzaam zuigt hun zelfgemaakte universum ze op.

SPEELDATA

20 november (preview tijdens het Lunchconcert van De Nederlandse Opera) Het Muziektheater Amsterdam
06 december (try-out), Ostadetheater, Amsterdam
07 december (première tijdens het Babelfestival), Ostadetheater, Amsterdam
08 december tijdens het Babelfestival, Ostadetheater, Amsterdam
10 januari Korzo theater, Den Haag
15 februari Concordia theater, Enschede
Dit is een single diamond productie: compositietalenten uit de hedendaagse muziek en regietalenten uit de Nederlandse theaterpraktijk werken voor het eerst met elkaar samen aan een avondvullende muziektheatervoorstelling.
Concept: Diego Soifer en Tatiana Pratley | Compositie: Diego Soifer | Regie: Tatiana Pratley | Scenografie: Janne Sterke | Licht: Tim van ‘t Hof | Piano/spel: teodora stepančić, spel: Jurriën Remkes Artistieke begeleiding: Sylvia Stoetzer | Productie: Adrián Sneeuw DE | KAMER | HIERNAAST is een nieuwe diamonds productie van de Diamantfabriek, productiekern voor hedendaags muziektheater en kleinschalige opera in Amsterdam. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Babelfestival, Ostadetheater, Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Diego Soifer

Diego Soifer studeerde compositie in Toronto en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werkte onder andere samen met ensembles zoals Asko|Schönberg, New Trombones Collective, Het Gelders Orkest, Kameroperahuis, ensemble MAE, ensemble Klang, Brahms Trio Prague, Orkest De Ereprijs en Jyväskylä Sinfonia. Hij schrijft bovendien voor theater en muziektheater.
Tatiana Pratley

Tatiana Pratley studeerde Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen en studeerde in 2012 af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In de zomer van 2011 liep zij stage bij Johan Simons (E La Nave Va, Münchner Kammerspiele) en in het voorjaar van 2012 volgt zij een stage bij de voorstelling Husbands van Toneelgroep Amsterdam en Théâtre National de Bretagne. In januari 2012 ging haar eerste afstudeervoorstelling Bungee Jumping of het verhaal van de gouden vis in Theater Frascati Amsterdam in première. Pratleys tweede voorstelling Wij slapen niet ging in mei 2012 in première.
Foto Jochem Jurgens

 © Foto: Robert Benschop

Trailer De Kamer Hiernaast '12 Diamantfabriek from Diamantfabriek on Vimeo.

donderdag 6 december 2012
OSTADETHEATER AMSTERDAM, BABELFESTIVAL

6 dec - 20.30 uur (try-out)   
7 dec - 20.00 uur (première)                 
8 dec - 20.30 uur
Tickets: 

Try-out € 13/€ 11
Première/voorstellingen € 15/€ 13
Combi-ticket voor 2 voorstellingen € 22,50/€ 18,50

klik hier voor reserveringen en ticketinformatie Babelfestival


dinsdag 20 november 2012
HET MUZIEKTHEATER AMSTERDAM
Preview Lunchconcert De Nederlandse Opera
12.30 - 13.00 uur
toegang gratis